top of page

Boeren voor Buren

Bijgewerkt: 16 dec 2020

Het initiatief om Nederlandse boeren te verbinden met Amsterdammers met een kleine portemonnee, is ontstaan door het willen oplossen van de problemen waarin beide partijen kwamen te zitten als gevolg van de Corona crisis.

 

 

De Boeren voor Buren pakketten met groente en fruit waren afgelopen zaterdag voor het eerst af te halen vanuit het Boeninhuis in de Venserpolder. De uitgifte afgelopen zaterdag vond plaats in samenwerking met stichting SES.

Veel buurtbewoners hebben zaterdag al gebruik gemaakt van dit initiatief en van de ingrediënten een heerlijke pompoensoep of lekkere winterschotel gemaakt.

om de 2 weken is het enige ophaalpunt in Zuidoost bij het Boeninhuis, bij Stichting SES.

 

Wat is Boeren voor Buren?

De producten in de pakketten komen uit de Flevopolder, rechtstreeks van de boeren. Boeren voor Buren biedt producten aan die niet in de supermarkt liggen, door een afwijkende vorm of kleur, maar die net zo goed smaken. Zo kan de prijs van de pakketten laag blijven, en de boer krijgt een redelijke prijs voor deze producten.

 

 

 

 

Boeren voor Buren is een organisatie zonder winstoogmerk, die als doel heeft kwalitatief goed, vers, groente en fruit uit de omgeving van Amsterdam beschikbaar te maken voor gezinnen in Amsterdam met een kleine portemonnee.

Still-9-1536x864.jpg
DSC03063-1.jpg
bottom of page